expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

17 Aug 2015

Travel post - Kefalonia - Melissani lake




One of the reasons, the main one to be honest, to visit Kefalonia was Melissani lake. I've seen photos of this place in many Greek postcards and always wanted to visit it. It's a wonder of nature, a lake inside of a cave. When the sun is high up in the sky it lets its reyes into the water making it turquoise. It's just magical. We planned to visit close Antisamos beach later that day. It's where 'The captain Corelli's mandoline' movie was filmed. Unfortunately it's was way too crowded and way to hot and couldn't find a seat on the beach. We headed way back to Lassi to Makris Gialos beach instead. Costa costa beach bar is situated on this beach with it's pretty wooden sunbeds and umbrellas. It's a large sand beach perfect for families with children, and there were a lot of them.

Jedan od razloga, ako ne i najveći, zašto sam odlučila da provedem odmor na Kefaloniji ove godine je Melissani jezero. Gledajući fotografije ovog jezera u pećini pomislila sam, Majo, ti moraš ovo da vidiš uživo! :) Prirodni fenomen koji ostavlja bez daha. Jezero unutar pećine sa otvorom iz koga se u zenitu probijaju sunčevi zraci u vodu dajući joj sjajnu tirkiznu boju. Sama vožnja po jezeru ne traje dugo, desetak minuta, tokom kojih čujete zanimljivu priču o samom mjestu. Na drugom kraju ostrva, blizu Argostolija, tačnije Katavothres, morska voda ponire i javlja se ponovo nakon petnaest dana u ovom jezeru. Nakon Melissani jezera smo svratili u tavernu Karavomylos koja se nalazi na istoimenom jezeru u neposrednoj blizini. Taj dan u planu je bio i obilazak obližnje Antisamos plaže, koja je pored Myrtos plaže, biser Kefalonije. Takođe, na njoj je sniman film Mandolina kapetana Korelija. Međutim, nismo imali sreće. Gužva je bila prevelika, vrućina nikad gora i nismo mogli da nađemo mjesto na plaži. Budući da u okolini nema neke zanimljive plaže, odlučili smo da se vratimo skroz nazad u Argostoli, odnosno Lassi, na Makris Gialos plažu koju smo planirali da posjetimo neki drugi dan. Za promjenu, od skrivenih plaža, ovo je velika pješčana plaža na kojoj se nalazi Costa Costa beach bar sa svojim krevetima sa baldahinima, drvenim ležaljkama i slamnatim suncobranima. Lijepa plaža, posebno za porodice sa djecom a bilo ih je dosta. 

Maja























kimono / kimono : Shein (sold out here, but similar here, here and here)
shorts / sorc : Zara
sandals / sandale : Choies (here)
bag / torba : vintage
hat / sesir : Choies (here)




8 comments:

  1. Very beautiful! :) www.elationofcreation.com

    ReplyDelete
  2. these pics are amazing, very beautiful place!

    http://www.thefashionprincess.it/

    ReplyDelete
  3. So stylish kimono!!! Love boho! You look very cute♥

    MY FASHION LIFESTYLE BLOG - Ms NatiKa

    ReplyDelete
  4. Pa ovo je prelepo!

    http://www.adelaacanski.com/

    ReplyDelete
  5. Sve deluje savršeno stvarno, ali jezero posebno! Nemam reči! Nisam ni znala da postoji. Podseća me malo na "cenotes" u Meksiku. Uživam u svim tvojim fotografijama :)

    ReplyDelete
  6. Love the kimono! Great pictures!
    xx
    Mademoiselle Coconath
    http://mllecoconath.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...