expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

12 Jun 2014

Travel post - Firenze




Finally managed to sort all photos from my trip to Tuscany last month. Today we are in Firenze, one of the most beautiful cities in Italy if you ask me. Hope you will enjoy these photos!

P.S. We have a Choies Swimwear giveaway winner. Her e-mail is ana.pavlovic83@yahoo.com. Congrats to the winner! More luck to the other girls next time!
_________________________________________________________________________________

Konačno sam našla malo vremena da sortiram fotografije sa putovanja u Toskanu od prije mjesec dana. Znam da kasnim, ali smatram da za postove sa putovanja u suštini nikad nije kasno. Outfit je ionako u drugom planu, trebalo mi je nešto udobno u čemu ću putovati a takođe i nastaviti u obilazak grada. Danas idemo u kratku šetnju Firencom, po meni jednim od najljepših gradova Italije. Kažem kratku, jer zbog ogromnih gužvi na granicama uslijed praznika, umjesto planiranih pet, šest sati slobodnog vremena, imali smo jedva dva. Ali nismo dopustili da nam to pokvari raspoloženje. Budući da sam već bila u Firenci, znala sam gdje se šta nalazi, pa smo napravili krug prolazeći pored svih bitnih znamenitosti grada. Crkva Santa Maria Novela kao početna stanica, zatim veličanstvena katedrala Santa Maria del Fiore, treća po veličini u svijetu sa čuvenom Bruneleskijevom kupolom raspona 43m. Na konstrukciji katedrale radio je i čuveni arhitekta i slikar GiottoNa istom trgu nalazi se i krstionica sa troje bronzanih vrata od kojih su najpoznatija "Vrata Raja". Sledeće na šta nailazimo je glavni gradski trg Piazza della Signoria na kome se nalazi Stara gradska kuća - Palazzo Vecchio. Ispred nje se se nalazi vjerna replika Mikelanđelog Davida, Neptunova fontana kao i mnoge druge sklupture. Pored se nalazi Galerija Uffizzi, koja predstavlja jednu od najstarijih i najpoznatijih galerija na svijetu koja čuva originalna djela Botičelija, Mikelanđela, Leonarda i drugih velikana umjetnosti. U samom centru grada, među tezgama nalazi se i maskota Firence, Il Porcellino, bronzana figura divljeg praseta. Legenda kaže, da ukoliko zamislite želju dok držite njegovu njušku, ta želja će se sigurno ostvariti.  Za kraj dana naravno podrazumjeva se i obilazak najljepšeg mosta u gradu na rijeci Arno, Ponte Vecchio.  Ponte Vecchio je najstariji od 11 mostova koliko ih ima Firenca i jedan je od zaštitnih znakova grada sa svojim predivnim zlatarskim trgovinama iz daleke 1354.godine Ukoliko neko ima želju i planira da posjeti Firencu, mnogo detaljnije opise znamenitosti i predivne fotke će pronaći kod drage Marije na blogu, ovdje, ovdje i ovdje. Mislim da smo bile tamo otprilike u isto vrijeme, ali ona je imala par dana za obilazak samog grada a koliko mogu da vidim pasionirani je ljubitelj putovanja baš kao i ja. Pri tom pravi odlične fotografije!;) Sledeće sedmice vas očekuje post iz pet ribarskih sela na liticama, koji zajedno čine nacionalni park Cinque Terre, razlog zbog koga sam i krenula na ovo putovanje. Nadam se da će vam se svidjeti fotke!

P.S. Imamo i pobjednicu Choies Swimwear nagrađivanja, njen e-mail je ana.pavlovic83@yahoo.com.  Čestitam ti, provjeri e-mail imaš poruku od mene! Ostalim djevojkama  želim više sreće naredni put!







Maja
































shirt/košulja: SheInside 
dress/haljina: Zara
boots/čizme: Via Maestra
bag/torba: Michael Kors

23 comments:

  1. Drago mi je vidjeti da neko ima priliku ovako cesto putovati i obilazite prekrasne gradove! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kad god imam slobodnog vremena i sredstava trudim se da otputujem negdje na produzeni vikend, to je ono sto me najvise raduje ;)

      Delete
  2. Divne slike! Outfit savrsen za cjelodnevno trckaranje po gradu, a izgledas chic ;-)
    xx
    B.

    ReplyDelete
  3. Anonymous13/6/14 11:26

    The dome looks amazing <3 Wonderful architecture!

    www.voguence.com

    ReplyDelete
  4. Anonymous13/6/14 12:08

    Obožavam ove postove, i ove 'usputne' slike....tekst je ono sto me iznova i iznova fascinira na tvom blogu....vidi se da uživaš u putovanju, razgledanju, istoriji grada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daa uzivam jako, putovanja su moja strast a trudim se da pisem onako kako bih i sama voljela da citam na nekom blogu. Da moze da bude od pomoci nekome ukoliko se odluci da posjeti taj grad ;)

      Delete
  5. Ovakve postove najviše volim, i kod sebe, i kod drugih :) Suvišno je reći koliko je lepo, zaista si dočarala atmosferu i tekstom i slikama i definitvno moram što pre da odem tamo :) Outfit takođe zaslužuje posebnu pažnju ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takodje i ja volim da citam i gledam tvoje postove sa putovanja ;) Smjenjujemo se sa zeljama, ja sam za ovo ljeto planirala Tursku i tvoji ce mi postovi dobro doci :)

      Delete
  6. Obožavam Firencu, gotovo da mi je ljepša od mog najdražeg grada - Rima :) Uživaj, Toskana je stvarno divna :)

    ReplyDelete
  7. Pretty pics! :-) xx

    http://www.sweetcandydreamer.com

    ReplyDelete
  8. Anonymous13/6/14 23:53

    Prelijepo ti stoji zavezana kosa, mnogo bolje nego pustena, tada totalno sijas i jako slatka budes, nekako mladja :) Usput, koji puder je na licu, tonirana krema, bilo sta?
    Hvala!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rijetko kad vezem kosu, a kazu da mi lijepo stoji, jednostavno nemam naviku ;) Puder je Max Factor Lasting Performance + MF Creme Puff. Hvala ti na lijepim rijecima :**

      Delete
  9. odlican post, sa super fotkama, dobrim outfitom i predivnom firenzom!!!

    http://www.fashiontnt.com/

    ReplyDelete
  10. Leepo :)) Uzivanje je gledati slicice iz Firence! Mnogo mi se svidja tvoja kombinacija za setnju - udobna je, a i lepo izgleda! Eto, ja nisam stigla do Santa Maria Novele, samo sam prosla pored poslednjeg dana i videla je i to iz gradskog busa :) Nisam videla ni divlje prase :D ne znam kako sam ga zaobisla, a znam gde je otprilke!
    P.S. Hvala puuuuuno za linkove <3 bas sam se iznenadila dok sam citala tekst! A nas dve stvarno uvek u isto vreme u istim gradovima, neverovatno! Javi ako ides na jesen u Istanbul pa da se nadjemo tamo, hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe bila sam u Istanbulu pretprosle godine, odusevices se sigurno. Predivan grad, tako ima neku dusu. Jedan od gradova u koji cu se sigurno vratiti, tako da nista nije iskljuceno :)

      Delete
  11. Uvijek se odusevim tvojim slikama sa putovanja,a jednako i outfitom;)Italiju obozavam i rado posjecujem ali Firencu jos nisam imala prilike obici,a djeluje divno;)Sve pohvale,odlican post!xx

    ReplyDelete
  12. Beautiful pics!!

    http://demadridylima.blogspot.com/2014/06/honey-mustard.html

    ReplyDelete
  13. La falda es preciosa!!! y las fotos también...! que sitio más bonito y con tanto encanto!!!
    El blog de Renée

    ReplyDelete
  14. Cool pictures! Looks like you had a wonderful trip:)

    xxx

    Mia's Little Corner

    ReplyDelete
  15. Preciosa ciudad!!
    Tu look es maravilloso y cómodo.
    Besos mil.

    ReplyDelete
  16. Divna suknja! Obožavam Firencu!

    www.amolusso.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...