expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

13 Aug 2015

Travel post - Kefalonia - Fiskardo





We are in north part of Kefalonia today, in charming little city called Fiskardo. It is one of two places that haven't been destroyed in a big earthquake that hit Kefalonia in 1953. Fiskardo remained it's beautiful colorful houses. You will find many small tavernas and cafes, as well as many sailing boats and yahts. Ferry boat from Lefkada comes to Fiskardo so there are many people coming to one day exursion here. We also came by ferry and stopped for a coffee and a nice walk. Then we headed up to near and, as they say, most beautiful beach in north part of the island, Emplisi. Few hours for reading books, chilling in shade sitting on rocks and swimming in crystal clear waters. First day in Kefalonia is promising :)

Danas smo na samom sjeveru Kefalonije, u Fiskardu, jednom od dva mjesta koja jedino nisu stradala u razornom zemljotresu koji je pogodio ostrvo 1953 godine. Fiskardo je sačuvao svoje šarene kućice koje se spuštaju jedna ispod druge smještene tik do obale. Prepun malih taverni i kafea, ovaj gradić je i privremeni dom mnogih jedrilica, jahti i kruzera. Budući da trajekt sa Lefkade dolazi u ovo mjesto, mnogi ljudi dođu na jednodnevni izlet, pa zna biti poprilična guzva u njegovim malim uličicama. Mi smo takođe pravo sa trajekta odlučili da svratimo na kafu i par sati predaha, prije nego se uputimo za Argostoli, naše krajnje odredište. Odlučili smo da iskoristimo priliku i nakon Fiskarda posjetimo i obližnju, a kažu i naljepšu, plažu na sjeveru ostrva, Emplisi. Par sati za čitanje knjiga, uživanje na stijenama u hladu i brčkanje u kristalno čistoj vodi. Prvi dan na Kefaloniji obećava :)

Maja



















top / majica : Romwe (sould out here, but similar here)
skirt / suknja : local store
sandals / sandale : H&M
bag / torba : H&M
sunnies / naocale : Mango

8 comments:

  1. Ne znam šta je lepše, da li to mesto ili ti :) Savršeno si se uklopila u ambijent, u boje, u sve. Divota, zaista. I da, frizura ti je preslatka :)

    ReplyDelete
  2. Predivan post, ali ti si prelepa. Sve mi se dopada na tvom outfit-u.. Ljubac...

    http://jovanica92.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. super su ti svi travel postovi :) pitanjce: da li je pletenica rajf ili je od tvoje kose :) i ako je rajf kako si uplela kosu nazad :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pletenica je rajf iz H&M a ne znam kako bih ti objasnila kako je upletem. Krenem od lica uzmem pramen i prebacim iza trake, ali ne zatezem jako. Onda pramen sa druge strane lica... i tako redom. Na kraju ostane nazad veci pramen njega prebacujem preko trake par puta. Ne znam koliko je jasno ovo moje objasnjenje :)))

      Delete
    2. This outfit screams "Holidays in Greece" I love it ! Well done with the silver tattoos ;)

      xx

      www.caetera-moda.blogspot.com

      Delete
    3. :) jasno u potpunosti,tako i ja radim sa trakom, samo sto kod tebe nigdje ne primjecujem traku,pa sam zato pitala :D

      Delete
  4. Predivno Majo <3 stvarno su odlicni svi ovi travel postovi, oko svega si se potrudila... bogami ova boja mora uspesno parira plazama Lefkade! :)

    ReplyDelete
  5. Svake godine letujem u Grčkoj i svake godine kažem - naredne menjam lokaciju/državu! I uradim to konačno ove godine! Da se razumemo, nisam se pokajala, ali kad gledam tvoje slike taaako mi nedostaje taj grčki vajb <3
    Kao i uvek, fotografije su predivne! I dopada mi se kombinacija i činjenica da sve lepo uklopiš čak i za opušten dan na moru :) Frizurica je mnogo slatka :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...