expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

24 Aug 2015

Travel post - Zakynthos




Since we visited two Ionian islands, Lefkada and Kefalonia, we decided to visit also the third one, Zakynthos. We went on a one day trip from Argostoli, Kefalonia. Went to Navagio beach, which was way too crowded for me, even though water is turquoise like nowhere else. After all, I wanted to see that Shipwreck beach, everyone was talking about :) Afterwards we visited Blue caves, which was great. Water is so blue, you can't believe it. Later that afternoon we went to small village Agios Nikolaos for a couple hours to have lunch in one of small tavernas at the beach front.


Budući da smo posjetili dva Jonska ostrva ,Lefkadu i Kefaloniju, imala sam želju da posjetim i susjedni Zakintos. Istraživanjem prije polaska, jedini brod koji sam mogla da pronađem da vozi na jednodveni izlet sa Kefalonije, kreće iz Skale, koja je bila dosta daleko od Argostolija gdje smo bili smješteni. Uzdajući se u sreću, odlučila sam da po dolasku prošetamo marinom Argostolija ne bi li kojim slučajem našli neki brod koji takođe nudi ovaj izlet. Pronašli smo jahtu 'Lady O' koja jednom sedmično vozi do 'Navajo' plaže, 'Blue caves' i malog mjesta Agios Nikolaos. Naravno odmah smo uplatili taj izlet. Moram vam ispričati anegdotu koja je nasmijala sve one koji me poznaju. Vidjećete na fotkama šta sam obukla taj dan, iako su svi ostali na brodu bili u šorcevima i majicama, nisam se dala omesti. Zamišljala sam divne fotke na Navajo plaži u toj šarenoj dugoj haljini kako bosa trčim plažom. Elem... Nakon sat i po vremena, brod se približio plaži na nekih 50tak metara, spustio neke male stepenice u vodu i kapetan kaže 'JUMP!'. Ja spremna, u cegeru peškiri, foto aparat, kreme za sunčanje i sve ostale potrepštine, misleći da će brod pristati na plaži. Vidno iznervirana, praćena smijehom mog momka, skinem haljinu, nakit, ostavim ceger i skočim u vodu (inače ne volim da skačem, a pogotovo ne u dubinu :) Otplivamo tih 50tak metara, onako ljuta sjedim u plićaku, gledam ljudi okolo se slikaju, penju na shipwreck (olupinu) a mi čak i bez peškira da se obrišemo. Hoćeš ti Majo da se voziš jahtom hmm :) Naravoučenije, uvijek se treba raspitati šta tačno izlet uključuje :) Gereralno je jako velika gužva na ovoj plaži, iz daleka izgleda kao da je puna mrava, bez pretjerivanja. Na stranu to što sam bila poprilično ljuta, ova plaža nije na mene ostavila neki utisak. Teško da se uopšte možete kupati, stalno brodovi pristaju i odlaze (osim našeg, naravno, koji nas je uredno čekao na pučini :) Nakon Navajo plaže smo otišli do 'Blue caves', plavih pećina, koje su donekle popravile moj utisak o Zakintosu. Boju te vode teško da mogu opisati, od tirkizne do modro plave smjenjuju se sve nijanse plave koje možete zamisliti. Manji brodići su mogli da prođu kroz te pećine, naša jahta naravno nije :) Poslijepodne smo imali slobodnih par sati u malom mjestu Agios Nikolaos, gdje smo iskoristili priliku da napravimo par fotki za ovaj post. Samo mjesto je slatko sa par malih taverni na obali, brodićima privezanim za mol i malom plažom. Ne bih mogla reći da ne preporučujem ovaj izlet, ipak bi to ne bi bilo u potpunosti istina, jer vrijedi vidjeti i ovo ostrvo. Međutim, pored toliko ljepota Kefalonije koje se mogu obići dok ste tamo, mislim da bi Zakintos trebalo ostaviti za posebno ljetovanje. Ako ima neko sa drugačijim mišljenjem ili je imao vise sreće sa ovim izletom, voljela bih da čujem utiske :)

Maja






































dress / haljina : Shein (here)
bag / torba : H&M
sandals / sandale : H&M

10 comments:

  1. E, jeste smešno ali te razumem potpuno. Sećam se toga jump, s tim što smo mi pre par godina bili baš na Zakintosu na letovanju, a ta plaža je bila ukljućena u krstarenje oko ostrva pa sam manje više znala da je kupaći sve što mi treba i vodootporni fotoaparat. Mislim da je ta plaža zapravo najlepša na slikama, tj. sa visine, a ovo ovako je haos. Ipak, ako budeš išla nekad na Zakintos, preporučujem taj obilazak oko ostrva jer stvarno ima divnih, skrivenih mesta gde samo brodić može da priđe ;) I da, divna ti je haljina :)

    ReplyDelete
  2. Amazing pics
    I visit this pave 2 years ago and absolutely loved it
    Kisses
    Irena
    New post is on >>>> http://www.irenadworld.com <<<<
    ♥♥♥

    ReplyDelete
  3. Fotografije su savrsene! U Grckoj ima mnogo lepih mesta vrednih paznje... Ja sam zaljubljena u Skijatos! :)

    insppppp.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Wonderful dress and hair style!
    Have fun :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ReplyDelete
  5. Divni su ti postovi sa putovanja!

    ReplyDelete
  6. Anonymous25/8/15 19:46

    Fenomenalne fotke, predivna letnja haljina...Sjajno!
    Koji je fotoaparat u pitanju ako nije tajna? :))

    ReplyDelete
  7. I opet slike su predivne.
    Milena

    ReplyDelete
  8. Prekrasne slike, Grcka je zaista prelijepa moram dogodine tamo :) Outfit je odlican!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...