expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

5 Aug 2015

Travel post - Lefkada - Agios Nikitas / Milos beach




This is the last post from Greek island Lefkada, but don't worry in next post we will go to the neighbour island of Kefalonia ;) We spent this day in Agios Nikitas in west coast of Lefkada. It's one charming typical Greek village with white houses and blue doors. It has it's own beach but it's too crowded so we headed up to Milos beach which is almost a wild beach. There are no sun beds or umbrellas, you have to take your own. It's huge but so beautiful, all you hear is a sound of waves. We went later afternoon to Copla beach bar which is on Kathisma beach to drink some cocktails. In the evening we had most amazing dinner in small top hill Rachi restaurant with amazing sunset view. If you ever visit Lefkada, don't miss it!


Poslednji post sa Lefkade. ali ne brinite, već u sledećem prelazimo na Kefaloniju ;) Ovaj dan smo se uputili prema malom mjestu Agios Nikitas na zapadu ostrva. Samo mjesto je preslatko, sa tradiicionalnim bijelim kućicama i plavim prozorima, baš kao što zamišljate Grčku. Gradska plaža je lijepa ali je prevelika gužva a to svakako i nije razlog zto smo se uputili ovamo. U zaleđu ovog mjesta se nalazi skoro pa divlja Milos plaža, na kojoj nema nikakvih sadržaja ali je prelijepa. Postoje dva načina da dođete do nje, čamcem iz Agios Nikitas-a koji polazi ujutro i vraća se poslijepodne ili pješke takođe iz ovog mjesta. Budući da ne volim da provodim mnogo vremena na istom mjestu i da smo za taj planirali još neke obilaske, mi smo krenuli pješke. Put je loš, u stvari puta nema, to je zemljana staza koja vodi uzbrdo pa nizbrdo dok se ne spustite do same plaže nekih 15-tak minuta hoda. Mada čak i nije toliko strašno kako sam zamišljala, jedino što obavezno morate ponijeti vodu sa sobom. Suncobran i ručni frižider takođe. Ova plaža je ogromna i najmirnija od svih koje smo posjetili na Lefkadi, meni je izuzetno prijala. Nema buke, jedino što čujete je šum talasa.
U blizini se nalazi i plaža Kathisma do koje smo svratili kasnije poslijepodne, u stvari najviše zbog Copla beach bar-a koji sam pronašla na Instagramu. Sama plaža je takođe divna ali nismo imali dovoljno vremena za kupanje jer smo planirali odlazak na večeru u obližnje mjesto Exanthia, restoran Rachi (Н Рахи). Ukoliko se nađete u tom dijelu Lefkade obavezno nagodite da svratite u ovaj restoran malo prije zalazka sunca. To je doživljaj za sebe. Ne mogu se rezervisati mjesta tako da ćete malo sačekati jer je u to doba dana uvijek gužva. Bašta restorana se nalazi na ivici brda odakle se pruža fenomenalan pogled. Za svaku preporuku!

Maja
























dress/ haljina : Shein (sold out but similar here and here)
headband / traka za kosu : H&M
sandals / sandale : Mango
bag / torba: Woman Secret



10 comments:

  1. naravno, predivna kao i uvijek :) haljina je predivna! savrsena za plaze, sunca i mora

    <3

    http://streetlifewithstyle.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Slike kao i celokupan outfit su predivni :)
    http://fashionawakebyb.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Predivne fotografije! <3 Pratila sam i prethodne postove sa odmora, ali nisam stigla da komentarisem :)
    Bas ce mi znaciti ovi tvoji postovi puni informacija jer mi planiramo sledece godine Lefkadu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Predivna je, vidjeces :) Zao mi sto nismo imali vise vremena, dalo bi se tu jos stosta istraziti :) :*

      Delete
  4. Koja lepota :) Vidim da ni ti nisi onaj tip koji ode na najbližu plažu i tamo ostane ceo odmor. Stvarno je vredno "pomučiti" se malo i videti nešto drugačije. Uživala sam :)

    ReplyDelete
  5. Anonymous7/8/15 10:11

    Tvoje fotografije su raj za oči, a pogotovo za nas koji ove godine necemo iskoristiti čari mora, a pored fotografija i outfit je pun pogodak, divna si 😘

    ReplyDelete
  6. So adorable! So serene!
    Chichistashan.blogspot.in

    ReplyDelete
  7. Beautiful look and pictures! :) I very like it! <3

    XOXO,
    Diana ❤

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...