expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

7 Mar 2014

Travel post - Athens - Lykavittos




Kada sam se probudila tog poslednjeg jutra u Atini, nisam bila baš najsrećnija. Kiša je pljuštala. To je otprilike jedino što može da mi pokvari dan kada sam negdje na putovanju. Hladnoću mogu nekako da istrpim, pa i snijeg, ali kišu teško. Ali da ne bi proveli dan u hotelu, kupili smo kišobran u najbližoj radnji, prošetali do centra i udobno se smjestili u Starbucks. Tu smo proveli dobra dva, tri sata ispijajući tople napitke, nadajući se da će kiša eventualno da prestane. Budući da je bio 1.januar, ništa osim kafića nije ni bilo otvoreno. Odatle sam vam poželjela srećnu novu godinu, ovom fotkom sa instagrama. Inače taj dan u planu nam je bio obilazak luke Pirej i vidikovca na brdu Lykavittos, ali sam mislila da od toga nema ništa. Da nam dan ne bi propao ipak smo odlučili da opet otvorimo kišobran, uđemo u metro i odvezemo se do luke. Nisam ni ponijela aparat to jutro, ali i da jesam ne bih znala šta da fotografišem. Iskreno ništa me nije posebno dojmilo, ne znam da li je do kiše, do toga što je bio neradni dan ili zbog nečeg trećeg. Srećom, prilikom povratka u centar, kiša je polako umanjila svoj intenzitet, tako da smo otišli do hotela, uzeli aparat i uputili se ka kvartu Kolonaki odakle polazi žičara na brdo Lykavittos. Tu su i nastale fotografije koje vidite danas. Iskreno, bilo bi mi jako žao da smo ovo propustili, pogled na grad je nevjerovatan. Na koju god stranu pogledate Atina se proteže u nedogled. Mogu samo da zamislim kakav je pogled kada je vedar dan. Jedina mana je to što (opet zbog kiše) nismo mogli da sjedimo u kafeu na otvorenom i divimo se tom pogledu dok ispijamo neko dobro vino uz spektakularan zalazak sunca. Taj momenat sam isčekivala još dok sam se kod kuće pripremala za put, istražujući o Atini :) Kada smo se spustili žičarom nastavili smo šetnju kroz četvrt Kolonaki, koja sa svojim širokim avenijama i ogromnim vilama predstavlja elitni dio grada. Ovim foto-putopisom završavamo obilazak Atine, nadam se da će vam se svidjeti fotke i da ćete uživati!
P.S. Što se tiče outfita, ovaj dan je važila parola- snađi se! Iako sam planirala da ovu džemper-haljinu obučem na čarape i čizme, ipak sam zbog hladnoće obukla i čarape i kožne pantalone. Zdravlje je uvijek na prvom mjestu! I da, šešir glavu čuva :)

Maja























jacket/jakna: Stradivarius
dress/haljina: Zara
pants/pantalone: H&M
shoes/cpele: Romwe
bag/torba: Persunmall (here)
hat/šešir: H&M

10 comments:

  1. Jaknica je super :) Bas mi se svidja boja :)

    http://itsmetijana.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Odlican outfit, predivan ti je kaputic :)
    http://fashionovertheainbow.blogspot.com/2014/03/mens-sweater-ask-me-questions.html

    ReplyDelete
  3. Fotografije su predivne!!! Atina je savršena...
    Tvoj look odličan! :D

    ReplyDelete
  4. Anonymous9/3/14 07:31

    Maja, ja obozavam tvoj stil i super si mi inspiracija. Ovaj put moram da uputim jednu kritiku koja mi se vec duze javi svaki put kad vidim ove pantole. Nekako ti ne stoje, presiroke su i presjajne, naprave te debljom i kracom :) mislim da bi ti super stojale farmerke od onog materijala look alike koza do gleznjeva, mozda cak i sa rajfeslusima sa strane. Lijep pozdrav i jedva cekam novi post :-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da svako od nas ima onaj jedan komad garderobe koji obozava i jako cesto nosi, e to je moj slucaj sa ovim pantalonama :) Tako su udobne i tople. U prirodi uopste nisu tako sjajne i kad ih obucem uske su,ali ovo je slikano posle cijelog dana hodanja i razvukle su se. Nije da ih branim :) Ali u pravu si, ni ja sama nisam zadovoljna kako ispadnu na fotkama, tako da ce da idu u penziju uskoro ;)

      Delete
  5. In super love with that bag…, I adore ur match of black and pink!
    happy monday
    Giuly
    www.thefashionmamas.com

    ReplyDelete
  6. Atina je prelijepa , a ti fantasticno izgledas - neka si obukla koznjak ispod haljine, bitno je da ti je toplo, ali i fakat dobro izgleda kombinacija!

    <3

    http://streetlifewithstyle.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...